Laatste nieuws

 •  

  flyer_jan2012

  Lees meer... Wat kun je allemaal doen bij Alles Kids?  
 • Trainen voor de BRUGKLAS

  Deze training is speciaal bedoeld voor ALLE jongens en meisjes die de overstap gaan maken van de basisschool naar de brugklas. Zo'n overstap is natuurlijk leuk maar ook best spannend!
  Je neemt afscheid van alles wat vertrouwd is en moet wennen aan een hele nieuwe school.

  Lees meer... Trainen voor de BRUGKLAS  
 • Zenuwen de baas! Faalangst training...

  Spanning...een beetje spanning tijdens het moeten leveren van prestaties is goed. Het maakt je alert en het prikkelt je om een goede prestatie neer te zetten. Bij mensen met faalangst loopt de spanning zo hoog op, dat het niet meer in hun voordeel werkt. Het kan je zo in de weg zitten zodat je niet in staat ben te laten zien wat je werkelijk kan.

  Lees meer... Zenuwen de baas!... Faalangst training...  

Contact gegevens

Telefoonnummer Alles Kids Jeugdzorg 06-516 669 97
Contact Alles Kids Jeugdzorg
Adres Alles Kids Jeugdzorg
Bosbeslaan 7
3852 CE Ermelo

Klik hier om contact op te nemen via ons contactformulier

Let op: opent in een nieuw venster PDF | Afdrukken | E-mailadres

Particulier

Wat is remedial teaching?

Remedial teaching is professionele didactische hulp, wanneer het leerproces van een kind op school niet gaat zoals verwacht wordt. Remedial teaching richt zich voornamelijk op kinderen die

problemen hebben met spelling, rekenen, (begrijpend) lezen.

Naast het didactische gedeelte is er veel aandacht voor het ontwikkelen van het gevoel van eigenwaarde en het zelfvertrouwen van de leerlingen. Tevens is het belangrijk om de leerlingen het gevoel te geven "ik kan het nu zelf ".

Hoe gaan we te werk?

Kennismakingsgesprek:
Wanneer u contact met mij opneemt, maak ik met u een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek heeft als doel uw hulpvraag zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen. Wanneer ik een goed beeld heb beslis ik samen met u of ik uw kind de juiste hulp kan bieden. Deze intake is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Onderzoek:
Wanneer er nog geen didactisch onderzoek heeft plaatsgevonden, kan er een didactisch onderzoek plaatsvinden door mij indien dit nodig is. Vanuit deze gegevens stel ik een handelingsplan op. In dit plan wordt beschreven wat de problematiek is maar ook vooral de pluspunten van uw kind, wat de doelstellingen zijn, wat de beste aanpak is voor uw kind. Verder spreken we een evaluatiedatum af.

Begeleiding:
Wanneer het didactisch onderzoek geweest is, en er een handelingsplan opgesteld is, ga ik met uw kind aan de slag. De begeleiding vindt plaats in wekelijkse behandelingen. Tijdens deze behandelingen wordt in eerste instantie gewerkt aan de leerproblematiek van uw kind. Daarnaast leert uw kind beter om te gaan met de problematiek en de manier waarop deze opgelost kan worden. Positieve benadering speelt hierbij een belangrijke rol. De begeleiding wordt zoveel mogelijk afgestemd met de school van uw kind.

Evaluatie:
Er is regelmatig overleg met alle betrokkenen rondom uw kind. Gemiddeld vindt evaluatie plaats na ongeveer acht tot tien weken. Blijkt na overleg met alle betrokkenen dat de leerdoelen van uw kind bijgesteld moeten worden, zal dat direct in het handelingsplan aangepast worden. Ook kunnen we besluiten de begeleiding te beëindigen.

U bent hier:
Home >> Diensten >> Particulier >> Remedial Teaching

© Alles kids Jeugdzorg 2011 - 2014   -   Webdesign & Webdevelopement Artenweb.nl